Karvanpoistot sokeroimalla

PANDHY’S™ sokerointi

PANDHY’S™ Sokeroinnissa käytetään sokerimassaa, joka levitetään iholle vastakarvaan ja poistetaan karvankasvusuuntaan. Kehomme sisältäessä samaista glukoosia kuin Pandhy’s depilaatiosokeri, tunnistaa se sokerimassan ”omakseen” ja päästää sokerin syvälle karvatuppeen. Sokeri imeytyy karvatuppeen ympäröiden karvan siten, että myös lyhyiden karvojen poisto on vaivatonta. Myötäkarvaan poistaminen vähentää katkenneita karvoja ja on myös iholle hellävaraisempi. Kun karvat eivät katkeile vaan lähtevät juurineeen, pysyy ihokin sileänä pidempään!
Sokerimme tarttuu siis vain ja ainoastaan karvaan, ei eläviin ihosoluihin. Samanaikaisesti sokerimassa kuorii hellävaraisesti ihoa ja poistaa kuolleet ihosolut jättäen ihon pehmeäksi. Samaa aluetta voidaan käsitellä useampaan kertaan sokerin tarttuessa ainoastaan kuolleeseen ihosolukkoon ja ärsytyksen ollessa siten olematonta.

Sokerilla ja käsitekniikalla voidaan poistaa lyhyitä jopa 1-2mm karvoja ja jopa sisäänkasvaneita karvoja. Siksi karvanpoisto voidaan tehdä ns. anageenivaiheessa (kasvuvaiheessa). Tässä tapauksessa karvan uusiutumisvaihe on huomattavasti pidempi. Kun poisto suoritetaan tässä vaiheessa, se traumatisoi karvatuppea, jolloin takaisin kasvavan karvan värissä ja paksuudessa tapahtuu huomattava muutos.
Sokeroinnin päätteksi iholle levitetään rauhoittava ja tulehduksia ehkäisevä voide joka sulkee karvatupen sokeroinnin jälkeen, mikä estää bakteerien pääsyn karvatuppeen ja näin ollen karvatupentulehduksia. Lopputuloksen kestoon on vaikea antaa yksiselittäistä vastausta, sillä karvat voivat olla eri kasvuvaiheissa, jolloin juuri poistetun karvoituksen seassa on myös kasvuvaiheessa olevia karvoja, jotka tulevat esiin nopeammin. Hyvä sokerointiväli on karvankasvusta ja halutusta lopputuloksesta riippuen 3-6 viikkoa. Säännöllisestä sokeroinnista on hyötyä, sillä pikkuhiljaa karvankasvu hidastuu, karva pehmenee ja esiin kasvava karva tuntuu hennommalta.